– Ryssland rustar inte upp. De ökar inte sin försvarsbudget, säger Soraya Post (Fi), som hävdar att hon inte är orolig över ett ryskt militärt hot. Foto: SVT Nyheter

Soraya Post (Fi): Jag vill behålla EU som ett fredsprojekt

Publicerad

Soraya Post, Feministiskt initiativs toppkandidat inför EU-valet, fick frågor om romers situation i Europa, säkerhetspolitik och jämställdhet i kvällens utfrågning i SVT:s Toppkandidaterna.

Enligt Post har hon som EU-parlamentariker lyckats väl när det gäller romernas situation i Europa – bland annat genom en resolution som erkänner antiziganism, som är en särskild form av rasism riktad mot romer. När det kommer till säkerhetspolitiken har Post röstat nej till EU-parlamentets beslut om att satsa gemensamma pengar på försvarsforskning.

– Jag vill behålla EU som det fredsprojekt som det var tänkt en gång i tiden. Vi ska fortsätta att vara en mjuk makt som vi har varit hela tiden, så vi ska absolut inte sätta våra pengar på det säger hon.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer