Stabil ledning för de rödgröna

Uppdaterad
Publicerad
Ledningen för de tre rödgröna partierna är stabil. Centern hamnar under spärren i den senaste väljarbarometern från Ipsos.

De rödgröna partiernas ledning över Alliansen är 51,7 procent mot 38,8 procent. Moderaterna tappar 0,9 procentenheter medan Kristdemokraterna ökar en procentenhet och klättrar upp över riksdagsspärren. Centern förlorar 0,6 procentenheter och hamnar under spärren på 3,5 procent.

Samtliga förändringar sedan förra mätningen är inom felmarginalen. Barometern publiceras i Dagens Nyheter.

Också när det gäller förtroendet för regeringen är det motigt för statsminister Fredrik Reinfeldt, enligt Ipsos.

I juni tyckte 50 procent av väljarna att regeringen gjorde ett bra jobb. Nu är den siffran nere på 42, en förändring som är statistiskt säkerställd.

Att regeringen varken gör ett bra eller ett dåligt jobb anser i dag 29 procent av väljarkåren, sju procentenheter mer än vid förra mätningen. 27 procent anser att det arbete regeringen utför är dåligt, plus tre procentenheter sedan i juni.

På frågan om vem som kommer att leda regeringen efter nästa val svarade sex av tio Socialdemokraterna. Av Alliansens väljare tror 41 procent på en S-regering.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer