Ställ dina frågor om sex och prestation här

Publicerad

Har du någonsin haft prestationsångest eller oroat dig för potensen i samband med sex eller dylikt? Och vad går det i så fall att göra åt ångesten? Sexologen Kalle Norwald svarar på dina frågor och funderingar.

Sexologen Kalle Norwald är auktoriserad socionom med grundläggande utbildning i psykoterapi och är auktoriserad som specialist i sexologisk rådgivning. Ställ dina frågor om prestationsångest och potens nedan.

SVT rapporterade · Sexologen Kalle Norwald svarar på era frågor

21.01
Hej och välkomna!

Sexolog Kalle Norwald är här om ungefär 20 minuter, men ställ gärna era frågor redan nu så besvarar han så många som möjligt när han väl är på plats.
21.02
Självklart kan ni ställa era frågor anonymt
21.12
Hej! Era frågor trillar in, och fortsätt gärna komma med fler frågor och funderingar. Som sagt kommer sexolog Kalle Norwald svara på dem om ca 10 minuter
21.13

12 vanliga frågor och svar om potenshöjande läkemedel

SVT NyheterBörjar man se blått? Ökar sexlusten? Kan det ge smärtsamma erektioner? Frågorna samt myterna kring potenshöjande läkemedel är många. Vi har svarat på några av de allra vanligaste med hjälp av Stefan Arver överläkare och specialist på mäns sjukdomar vid Karolinska insitutet.
21.14
Nedan svarar överläkare Stefan Arver på 12 vanliga frågor om potenshöjande läkemedel, som ni kan läsa medan ni väntar
21.17

Allt vanligare att potenshöjande läkemedel skrivs ut till yngre män

SVT NyheterAlltfler män får potenshöjande läkemedel utskrivna för att få bukt med erektionsproblem. På tio år är ökningen 50 procent. Men pillret som från början mest förknippades med äldre män blir nu allt vanligare bland yngre.
21.19
Kan man bli porrimpotent?
Hej! 
Begreppet i sig är inte vetenskapligt etablerat, men upplevelsen kan ju var som så att en stor porrkonsumtion gör att erektionen upplevs annorlunda. Här finns en skillnad på vetenskapen och upplevelsen som det ser ut nu. 
21.19
Nu är sexolog Kalle Norwald här för att svara på era frågor
21.21
Hej! Jag är 23 år och har sååå himla svårt att få stånd när jag är med någon men funkar relativt bra när jag onanerar. Vart kan jag vända mig för att få hjälp?
Det där är en vanligt förekommande situation, det går hur bra som helst när en är ensam men så fort någon partner kommer ini bilden så blir det svårare. Det handlar ofta om stress och prestation. Är du i åldern att få gå på ungdomsmottagningen skulle jag rekomendera dig att söka dig dit, annars är vårdcentralen en bra plats att börja på för att få en samtalskontakt med fokus på just stress och prestation. Lycka till!
21.21
Hur berättar man för någon att man är 29 år och oskuld ?
När en är 29 år och inte haft sin sexuella debut ännu kan det upplevas svårt att berätta det för en eventuell partner. En fråga som spontant ploppar upp i mitt huvud är om en behöver berätta det på en gång? Tänker att det inte är absolut nödvändig information på en gång? Det är förstås en smaksak!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer