Framför allt handlar det om att ser över samhällsorienteringens innehåll, skriver Ylva Johansson (S) på DN Debatt. Arkivbild. Foto: TT

Stärkt information om svenska värderingar

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen vill stärka informationen om svenska värderingar som ges till nyanlända och ser nu över innehållet i samhällsorienteringen. Tanken är att det ska främja integration och etablering i samhället.

”Vi får inte göra oss ängsliga inför att skapa dialog om vilka värderingar vårt samhälle vilar på i dag”, skriver arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) på DN Debatt.

Framför allt handlar det om att se över samhällsorienteringens innehåll och hur det utbildningsmaterial som används i dag kan förändras. Även att se till så att utbildare står väl utrustade.

Ylva Johansson skriver att Sverige saknar ett tillräckligt systematiskt sätt att ta sig an mottagande och etablering av nyanlända.

”Arbetet har i allt för stor utsträckning präglats av projekt, eldsjälar och rena tillfälligheter. Det har inte varit långsiktigt hållbart.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.