Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder. Foto: SVT

Statsministern mordhotad på Söders (SD) Facebooksida

Uppdaterad
Publicerad

Kommentar på Söders Facebooksida innehöll mordhot mot Fredrik Reinfeldt (M), skriver Expressen.

Sverigedemokraternas partisekreterare Björns Söder publicerade under natten en statusuppdatering med kritik mot Fredrik Reinfeldt, ett inlägg som inom kort fick flera kommentarer varav en kan ses som ett hot mot statsministern.

Enligt Expressen ska kommentarsförfattaren varit nedsättande och berättat att om han bara hade en vecka kvar att leva, och tillgång till ett automatvapen, inte skulle tveka att göra ”Sverige ett bra land för alla”.

Söder ska inte ha sett

Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen säger till Expressen att kommentaren var ”uppenbart olämplig” och att Björn Söder ”garanterat inte” har sett den då den publicerades under natten. Kommentaren har också tagits bort under dagen efter att ha legat uppe i ungefär elva timmar.

– Kommentarer på Facebook förhandsmodereras inte. Man kan inte ta ansvar för dem. Däremot kommer sådana kommentarer naturligtvis att tas bort så fort de upptäcks, säger Martin Kinnunen till Expressen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.