Stephani har inga stora förhoppningar om att våldet mot kvinnor kommer upphöra. Foto: Firat Celik/SVT

Stephanis lillasyster mördades: ”Hennes liv är borta på grund av hans våld”

Uppdaterad
Publicerad

I april 2018 skulle Stephani ha åkt till Spanien med sin mamma och lillasyster Jasmina. Men resan blev aldrig av. Dagen efter att de hade hämtat ut sina nya pass mördades Jasmina, 21, av sin ex-pojkvän.

Det har nu gått drygt tre år sedan Stephani träffade sin lillasyster Jasmina för sista gången. Efter att ha spenderat kvällen tillsammans skiljdes de åt, och Jasmina åkte hem till sin ex-pojkvän. För Stephani var det då helt otänkbart att han skulle vilja skada Jasmina, än mindre ta hennes liv.

Den före detta pojkvännen dömdes till 13 års fängelse för mord efter att ha strypt Jasmina till döds. Själv yrkade han på grov misshandel och vållande till annans död, eller dråp.

Stephani tycker det är bra att politikerna nu kommer att presentera nya åtgärder för att stoppa mäns våld mot kvinnor, men känner sig ändå osäker på om åtgärderna kommer få någon effekt.

– Det känns som att våldet aldrig kommer ta slut.

Hör Stephani berätta mer om vad som hände hennes syster i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.