SVT:s VD: ”Ska göra allt vi kan för att det ska bli ett riktigt roligt program”

Uppdaterad
Publicerad

För andra året tvingas Melodifestivalen ställa in sin Sverigeturné på grund av smittspridning och restriktioner. I stället kommer de sex deltävlingarna hållas i Stockholm.

– Det hade inte varit ansvarsfullt, säger SVT:s VD Hanna Stjärne.

De nya restriktionerna som införs den 19 januari innebär ett publiktak på max 500 personer samt ett avstånd på en meter mellan sällskapen. Under fredagen kom beskedet att Melodifestivalen ställer in sin planerade Sverigeturné.

De fyra deltävlingarna samt de två finalerna kommer istället gå av stapeln i Stockholm och för en begränsad publik.

– Vi ska göra allt vi kan för att det ska bli ett riktigt roligt och spännande program för alla i Sverige, säger SVT:s VD Hanna Stjärne.

”Inte varit ansvarsfullt”

Från början var planen att Melodifestivalen skulle besöka Malmö, Göteborg, Linköping, Lidköping, Örnsköldsvik och Stockholm. Ambitionen är att hålla tävlingen i samma städer nästa år.

– I teorin hade det kunnat gå att genomföra deltävlingar runt om i landet med begränsningar men det hade inte varit så ansvarsfullt, jag tror det här är den bästa lösningen, säger Hanna Stjärne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.