Stora störningar i SVT:s lokala sändningar

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s lokala TV-sändningar över hela landet har under onsdagskvällen haft stora problem att nå ut med sina program till tittarna. Problemen har på vissa håll lösts, men kan på vissa ställen kvarstå under kvällen.

Många tittare som bänkat sig framför TV:n klockan 18:25 blev besvikna när det blev problem med de lokala nyhetsprogrammet från SVT. Enligt personalen i SVT:s växel blev den nedringd av undrande tittare som i stället för sina lokala nyheter hade fått titta på den lokala stockholmssändningen.

Även under Rapport 19:30-sändning var det problem att sända ut SVT1 över stora delar av landet. Tittare har ringt och berättat att de haft ljud men helt saknat bild under nyhetssändningen.

Tekniska problem

Enligt företaget Teracom, som sköter de nätet för marksända tv-sändningar är problemet med att sända ut de lokala sändningarna nu löst. Men än så länge vet man inte exakt varför felet uppstod.

– Vi kommer att fortsätta att kontrollera och följa upp, och kolla upp vad problemet berodde på, säger Frida Jakobsson på Teracoms presstjänst.

Finns på Play

SVT Nyheter har 21 lokala nyhetsedaktioner från Luleå i norr till Malmö i söder. De lokala sändningarna som skulle ha gått ut i TV kl 18:25 och 19:55 går att se på SVT Play där du kan leta upp din lokala kanal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.