Arkivbild. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Stora digitala störningar för Swedbank

Uppdaterad
Publicerad

Storbanken Swedbanks hemsida ligger nere och det är problem med att logga in på mobilappen där man får meddelande om ”internt tekniskt fel”.

Under gårdagen hade flera banker driftstörningar. Kunder hos Swedbank, Ica-banken och Länsförsäkringar hade problem med att komma åt sina bankers tjänster.

– Det är tyvärr så att vi har störningar idag också. Just nu har vi fullt fokus på att lösa det här så våra kunder kommer åt våra tjänster, säger Ralf Bagner på Swedbanks pressavdelning.

– Vissa kan använda internetbanken, andra inte. Vi jobbar för fullt för att lösa detta och vi har god överblick över problemet, säger Ralf Bagner som inte vill gå in närmare på orsaken till störningarna.

Någon prognos för när problemet kan vara löst finns i nuläget inte.

Fortsatta problem under tisdagskvällen

Vid klockan 21.00 på tisdagskvällen svarar Swedbank att det fortfarande finns problem för vissa bankkunder att logga in på banken.

– Vi har just nu en god överblick på problemet och vi jobbar oavbrutet med att åtgärda det, säger Ralf Bagner på Swedbanks pressavdelning. 

Ber kunderna om ursäkt

– Vi beklagar och ber våra kunder så hemskt mycket om ursäkt, säger Ralf Bagner.

Vad ska man göra om man har ett brådskande bankärende?

– Jag rekommenderar att man utför brådskade bankärenden över telefonbanken eller uppsöker något av Swedbanks kontor.

Swedbank vill på tisdagskvällen fortfarande inte säga något om orsaken till problemet och kan inte heller ge en prognos om när problemet ska vara avklarat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.