Driftstörningen gäller telefoni via en ip-adress och därför är många mobiltelefoner som är kopplade via en företagsväxel drabbade, men även privatkunder drabbas av störningen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Störningar i telefonnätet hos Tele2

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hade Tele2 stora problem med telefonnätet. Störningen drabbade kunder med ip-telefoni vilket framförallt är företagskunder. Först klockan 21 var felet avhjälpt och vad det berodde på är fortfarande oklart.

Driftstörningen hos Tele2 drabbade kunder men ip-telefoni. Klockan 21 meddelade Tele2 att felet var avhjälp, vad det berodde på är dock inte utrett.

– Vi håller på att undersöka vad som har hänt och har vidtagit åtgärder för att det inte ska ske igen, säger Louise Ekman, presskontakt på Tele2.

Värst drabbade var bolagets företagskunder men även ett antal privatkunder i hela landet.

– Vi ser allvarligt på det, säger Louise Ekman.

Problemet handlade både om att samtal inte kunde kopplas upp och att samtal bröts. Enligt företagets hemsida uppstod störningen klockan 15 och flera missnöjda kunder har skrivit på företagets Facebooksida. ”Hoppas ni kommer ge oss kunder en kompensation för detta”, skriver en person.

– Det får vi se över från fall till fall, det kan vi inte ta något beslut om i nuläget, säger Louise Ekman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.