Födelsedagsbarnet Dagny Carlsson ser fram emot nya äventyr. Foto: TT

Superbloggaren Dagny fyller 105 – firar med släkt och limousin-lyx

Uppdaterad
Publicerad

Det sägs att ”åldern bara är en siffra” – men när Sveriges populäraste 105-åring bjuder till kalas ska det så klart firas ordentligt. Och några planer på att tagga ner har hon inte:
– Släkten har kommit hela vägen från Skåne och så har alla mina vänner dykt upp. Man kan kanske inte räkna i hundratal, men många är det, säger den nyblivna 105-åringen till SVT Nyheter.

Dagny Carlsson har kallats världens äldsta bloggare och ”Sveriges mordernaste pensionär” – och i dag fyller hon 105 år. Bemärkelsedagen är något som naturligtvis inte passerat obemärkt förbi.

På sin blogg skrev födelsedagsbarnet om förväntningarna inför dagens festligheter:

”Jag misstänker däremot att det kommer att bli en smula stökigt. Jag har redan räknat ut att stolarna inte kommer att räcka till, så de uppvaktade med starka ben får bereda sig på att ha ståplats vid kaffeborden”.

Har varit ett ”förfärligt telefonerande”

Och mycket ståhej blev det – under dagen har telefonen ringt stup i kvarten med personer som velat gratulera.

– Det har varit ett förfärligt telefonerande här, många tidningar har hört av sig. Det känns bara bra, säger hon.

LÄS MER: Se dokumentären ”Livet börjar vid 100

Men det finns också inslag av glamour när Sveriges populäraste 105-åring bjuder till kalas. För SVT Nyheter berättar Dagny om hur hon och hennes sällskap kommer glida runt i en limousin i Stockholmskvällen, dagen till ära:

– Det var en limousinfirma som erbjöd sig att fixa bilen till min födelsedag och köra mig både hitan och ditan. De erbjöd sig att skjutsa mig till den restaurangen dit vi ska och äta middag.

Ska njuta av livet

Åldern till trots är det bara att njuta som gäller för Dagny, några andra tankar finns inte.

– Det som jag vet väntar mig bryr jag mig inte nämnvärt om. Jag ska leva och göra det bästa av tillvaron så länge jag kan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer