Sveriges Natoförhandlare Oscar Stenström på Natos möte i Madrid i juni 2022. Foto: Henrik Montgomery/TT

Sveriges Nato-förhandlare slutar

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Nato-förhandlare Oscar Stenström slutar sitt jobb, skriver Dagens ETC.

Den tidigare S-toppen Oscar Stenström fick fortsätta som chefsförhandlare för Natoprocessen trots ett regeringsskifte och i och med att Turkiet har sagt att man kommer att ratificera Sveriges ansökan om Natomedlemskap är hans uppdrag slutfört. Turkiet har dock inte sagt exakt när man ska ratificera ansökan.

”Mitt uppdrag som Natoförhandlare är i och med uppgörelsen i Vilnius slutfört. Turkiet har utlovat en ratificering” säger Oscar Stenström i en skriftlig kommentar.

Den 1 september i år ska Oscar Stenström påbörja en anställning hos Wallenberg Foundations AB, som administrerar den svenska industrifamiljens stiftelseverksamhet.

I en skriftlig kommentar tackar statsminister Ulf Kristersson Oscar Stenström:

”Jag tackar Oscar Stenström för utomordentliga insatser och för att han fullföljde det arbete som hade påbörjats. Denna kontinuitet har varit viktig”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.