Sveriges Television. Foto: TT

SVT-chef anklagad för sexuella trakasserier lämnar företaget

Uppdaterad
Publicerad

En SVT-chef som har anklagats för sexuella trakasserier har valt att säga upp sig med omedelbar verkan. SVT kommer att göra en polisanmälan med anledning av vad som kommit fram i en internutredning.

Sedan i onsdags har det pågått en internutredning som nu är avslutad. Utredningen visar att det rör sig om fler än en kvinna som utsatts för sexuella trakasserier.

Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och kommer därför som företag att polisanmäla personen i fråga. SVT erbjuder de utsatta kvinnorna stöd och vi är tacksamma för deras mod att berätta” säger HR-och Kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala, enligt ett pressmeddelande.

Kampanjen #MeToo

Anklagelserna mot chefen ska ha kommit i samband med #MeToo-kampanjen, då tusentals kvinnor berättat om sexuella övergrepp och trakasserier.

Vad är mannen polisanmäld för?

– Det gäller sexuella trakasserier. Men jag kan inte gå närmare in på några detaljer, säger Hanna Dowling chef för SVT:s företagskommunikation.

Var mannen med på att sluta på företaget?

– Det var en överenskommelse.

Får han något avgångsvederlag?

– Nej.

Vad säger han om anklagelserna?

– Det kan jag inte gå in på.

Finns det fler fall som utreds på SVT?

– Det kommer information om olika fall. Men det finns ingen annan internutredning.

Hur menar du med att det kommer information om olika fall?

– Det är saker som dyker upp, men i dagsläget ingenting som vi agerar på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet