Här överraskas Marianne Rundström i direktsändning. Foto: SVT

SVT-profilen Marianne Rundström i tårar efter historiska sista sändningen

Uppdaterad
Publicerad

Det kändes som vilken sändning som helst – fram till sista minuten. Då kom tårarna för mångåriga programledaren Marianne Rundström som i morse gjorde sin sista sändning på SVT.

Hon har jobbat på SVT i nära 22 år. Men nu har Marianne Rundström, 66, gjort sin sista sändning av det populära morgonprogrammet Gomorron Sverige.

LÄS MER: Rundström lämnar SVT ett år innan pension

Med en minut kvar av programmet överraskas hon i intervjun med Anna Kinberg Batra, och fick svårt att hålla tillbaka känslorna.

Kramar från kollegorna. Foto: SVT

Men det var inte förrän i sista stund som känslorna kom över henne:

– Sista sändningen kändes faktiskt precis som alla andra sändningar och inte förrän sista minuten tänkte jag på att det var den sista, säger Marianne Rundström till SVT Nyheter.

Sista intervjun blev med Anna Kinberg Batra (M). Foto: SVT

Nya uppdrag väntar

Någon rast och ro är det inte tal om för den rutinerade tv-profilen – runt hörnet hintar hon om en intensiv höst med nya utmaningar:

– Jag har en ganska fullspäckad höst faktiskt, med massa nya roliga uppdrag när jag ska spåra mig själv. Det ska bli fantastiskt roligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.