SVT:s Diamant Salihu: ”Gäller att se till att ett annat nätverk inte tar över”

Uppdaterad
Publicerad

En majoritet av de 31 åtalade från det så kallade Vårbynätverket döms till långa fängelsestraff. Domen kan medverka till att skapa förändringar i lokalsamhället, men samtidigt finns 51 andra nätverk, säger SVT:s Diamant Salihu.

Diamant Salihu säger att domen också kan öppna upp marknaden för andra nätverk som vill tjäna pengar på att sälja narkotika.

– Det är klart att det kan skapa stora förändringar för dem som bor i lokalsamhället. Företagare som tystnat och inte vågat tala med polisen, boende som inte har vågat röra sig utomhus vissa tider på dygnet på grund av rädsla för de här personerna. Men det finns ju hela tiden unga killar som ser upp till dem, eller som ser en möjlighet att tjäna pengar på att sälja narkotika och ta upp den marknad som nu ”släpps fri”, menar Diamant Salihu.

Han trycker på att 51 andra noterade nätverk fortfarande verkar, och att det därför gäller att se till att det inte blir ett till som tar över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.