SVT:s Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren och fotograf Pernilla Edholm. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

SVT:s korrespondenter möter publiken

Uppdaterad
Publicerad
Vanligtvis är SVT:s korrespondenter utspridda över hela världen för att rapportera om senaste nytt men på onsdagskvällen är de alla samlade i Konserthuset i Stockholm för att inför publik ge en inblick i arbetet bakom kulisserna och villkoren för fri journalistik i världen.
– Det här är ett sätt för oss att ta hem världen till Sverige och det känns otroligt spännande, säger Hala Asfar, projektledare för evenemanget.

När SVT för första gången bjuder in publiken till att möta korrespondenterna har efterfrågan varit enorm. Alla 1 200 platser till evenemanget i Konserthuset i Stockholm bokades upp på 48 timmar.

– Publikens respons känns ju som att det här är helt rätt i tiden. Alla vill träffa korrespondenterna och lyssna till deras berättelser och ställa sina egna frågor direkt till dem, säger Hala Asfar, projektledare för evenemanget.

Klimat, demokrati och supermakter är några av kvällens ämnen. Därtill kommer publiken också kunna se en fotoutställning av de fotografer som är ute och reser tillsammans med korrespondenterna.

– Det här är ett sätt för oss att ta hem världen till Sverige. Korrespondenterna är spända och tycker att det kommer bli jätteroligt eftersom de länge velat träffa publiken på något sätt, säger Asfar.

Hela evenemanget kommer att direktsändas på SVT Play – se det i videospelaren här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer