SVT utmanar Arla: Hur lätt är den nya förpackningen att öppna?

Uppdaterad
Publicerad

Arlas nya yoghurtförpackning har en plasttopp som går att ta av och slänga i plaståtervinningen. Men kunderna rasar mot förpackningen som de menar är kladdig och krånglig. SVT bad Arla visa hur man bäst ska göra för att kunna återvinna toppen.

Arla är ett av flera företag som gått över till att använda en förpackning med plast-kork till sin yoghurt. Även övre delen av förpackningen är i plast, men den går att ta av och återvinna. Bytet till den nya förpackningen har retat kunderna som menar att den är omiljövänlig och svår att få av.

”Den nya förpackningen är nog det kladdigaste jag har använt av förpackningar. Man får yoghurt på händerna och det skvätter. I morse fick jag byta skjorta efter att försökt att vara duktig och få ut allt ur förpackningen”, skriver en av flera kunder på Arlas hemsida.

Hur går det för Arla och hur går det för SVT:s reporter? Kolla in klippet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.