Foto: Fotograferna Holmberg/TT

Systembolagets hemsida uppe igen

Uppdaterad
Publicerad

Systembolagets hemsida låg nere stora delar av måndagen efter en överbelastningsattack. Systembolaget är en av flera drabbade aktörer, skriver de till SVT Nyheter.

Den som försökte gå in på Systembolagets hemsida möttes på måndagen av ett felmeddelande. I ett mejl till SVT Nyheter skriver de att störningen berodde på ”en attack mot externa leverantörer” och att deras tekniker jobbade för att åtgärda problemen. De skriver även att Systembolaget är en av flera drabbade aktörer. Först 22.15 var hemsidan uppe igen, skriver Systembolagets presschef Katinka Wall i ett mejl till SVT.

Problem även för Avanza och Swish

Under dagen har även nätbanken Avanza haft tekniska problem, vilket lett till att kunder inte har kunnat logga in eller komma åt sina pengar. Enligt Avanza handlade det om ”problem med en komponent som sköter trafiken till sajt och appar”.

Även betalltjänsten Swish har haft tekniska problem, något som under måndagen påverkade betalningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.