Foto: SVT

Isak From (S) vill satsa på infrastruktur och industrin

Uppdaterad
Publicerad

Infrastrukturen och industrin är två viktiga frågor för Västerbotten kommande mandatperiod, det menar Isak From, Socialdemokraternas förstanamn på riksdagslistan. Han vill se till att hela landet håller ihop.

Socialdemokraternas valfokus ligger på ett starkare och tryggare samhälle. Isak From, som står överst på partiets riksdagslista i Västerbotten, menar att partiets centrala frågor är satsningar på välfärd.

– Att ge miljarder till kommuner och landsting är viktigare än skattesänkningar. Det är det centrala budskapet för att landet ska hålla ihop och att alla ska känna att man hänger med, säger From.

Val 2018 – #dinröst

Vill satsa på industrin

Isak From lyfter också fram höjd pension och borttagen pensionärsskatt som viktiga frågor men det han framförallt brinner för är infrastrukturen och industrin, två områden som han tycker hänger tätt samman. Han tror att träindustrin kan utvecklas, men då krävs det bättre förutsättningar.

– Vi är väldigt beroende av industrin i Västerbotten och ser att vi kan utveckla den mer. Men det kräver också fungerande infrastruktur, det är därför vi vill bygga Norrbotniabanan och säkerställa att vägarna håller.

Mer statliga jobb runt om i landet

Lika viktigt för fortsatt utveckling är också satsningar på att utjämna skillnader i landet så att små kommuner får bättre förutsättningar, säger Isak From. Det handlar till exempel om att satsa på statliga jobb runt om i landet, men också om se till att kommuner och landsting för pengar till sin verksamhet.

– Vi måste se till att det finns medel till poliser, vi måste se till att fler vill utbilda sig så att vi får fler poliser, sjuksköterskor och tandläkare på plats i Västerbotten. För det behöver staten skjuta till pengar och då kan vi inte ha nya stora skattesänkningar.

Tre frågor som Isak From vill jobba med om han blir vald

– Utjämning i landet, statliga medel till kommunerna

– Infrastruktur som håller ihop landet och Västerbotten

– Stärka industrins konkurrenskraft, ställa om till en fossilfri värld

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet