Foto: TT

Trafikverket vill stoppa pokéstops

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket har kontaktat företaget Niantic som utvecklar det populära mobilspelet Pokémon Go för att påpeka faran i att ha så kallade pokéstop vid exempelvis vägar, järnvägar och bensinstationer.

I förra veckan var flera personer ute och gick på spåret vid plattformen på centralstationen i Göteborg för att ett pokéstop ska ha funnits där, berättar Katarina Wolfram, presskommunikatör vid Trafikverket, för TT.

Gick över järnvägsspår

– Fem barn tog sig över spåret. Sådana platser är direkt olämpliga och så kan vi inte ha det. Det skapar också stopp i tågtrafiken. Jag vet också personer som har suttit i bil och fångat pokémon som är utanför bilen på vägen, säger hon.

Vill spärra fler platser

Spelföretaget bör spärra ett flertal platser för pokéstop i Stockholm, Malmö och Göteborg, menar Trafikverket, som ännu inte fått någon respons från spelföretaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.