Tre anhölls för mord på antikhandlare

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 20-årsåldern har anhållits för mordet på en antikhandlare i Degeberga utanför Kristianstad i Skåne.

Männen är på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt rån. De greps strax efter midnatt i centrala Helsingborg, skriver TT.

Den 61-årige antikhandlaren hittades död i sin bostad den 3 februari. I en byggnad på gården förvarade han antik- viteter, men det är oklart om något stulits. Blodiga avtryck har säkrats.

Chefsåklagare Pär Andersson vill inte yppa mer innan männen har hörts igen.

Misshandlad till döds

Varken polisen eller chefsåklagaren vill kommentera om det var provsvar om fynd på mordplatsen som ledee till gripandet av de tre misstänkta. Polisens informatör vill bara säga att det är utredningens sammantagna resultat som lett fram till besluten om anhållandena.

Något som enligt polisen talar för att mordet inte var planerat var att antikhandlaren inte mördats med något medhavt vapen utan hade misshandlats till döds med besinningslöst trubbigt våld.

Kända av polisen

De tre anhållna är sedan tidigare kända av polisen och dömda för diverse brott. På måndag ska åklagaren ta ställning till om han ska begära männen häktade.

Under fredagen genomfördes en husrannsakan i Hyllinge utanför Helsingborg. Ytterligare någon husrannsakan planerades under fredagen, rapporterade Helsingborgs Dagblads nätupplaga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.