• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Tre hockeyspelare blev avstängda

Uppdaterad
Publicerad

Den 9 februari gick landslagsspelarna i ishockey Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder ut på en krog vid Stureplan i Stockholm, där de träffade den 22-åriga kvinnan.

Hon följde med dem till deras hotell. Alla tre spelarna har erkänt att de hade sexuellt umgänge med henne men hävdar att hon gick med på det frivilligt.

Efter en undersökning av kvinnan den 10 februari på ett sjukhus görs en polisanmälan om våldtäkt. De tre spelarna hämtas av polis.

Den 11 februari beslutar kammar- åklagare Henrik Rasmusson att lägga ned förundersökningen utan att spelarna någon gång delgivits misstanke om brott.

Dagen därpå stängde Svenska ishockeyförbundet av trion för spel i Tre Kronor under resten av säsongen.

Den 3 mars beslutade överåklagare Birgit Thunved att återuppta förundersökningen med ändrad rubricering från våldtäkt till sexuellt utnyttjande.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.