Tv-profilen Ingvar Oldsberg död

Uppdaterad
Publicerad

Tv-profilen Ingvar Oldsberg är död, skriver familjen i ett pressmeddelande enligt Aftonbladet.

Han blev 76 år.

– Ingvar var ett proffs i alla avseenden och har betytt väldigt mycket för tv-sporten, Sveriges Television och för Göteborg, han var en riktig göteborgare, säger sportkommentatorn Staffan Lindeborg.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behovav avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked”, skriver familjen i ett pressmeddelande enligt Aftonbladet.

Oldsberg växte upp i Mölnlycke utanför Göteborg och var verksam som sportjournalist och fotbollskommentator.

Han har lett flera stora tv-produktioner, däribland På spåret som han ledde från programmets start 1987 till 2009. Mellan 2014 och 2017 var han programledare för Bingolotto. År 2012 fick han Hederspriset på tv-galan Kristallen.

Sportkommentatorn Staffan Lindeborg beskriver Oldsberg som ”en av de skickligaste tv-ikonerna.”

– Jag blev väldigt ledsen, även om Ingvar har haft problem med hälsan under flera år så var det jättetråkigt. Jag tänker på hans särbo Maria och hans barn, säger han och fortsätter: 

– Ingvar var ett proffs i alla avseenden och har betytt väldigt mycket för tv-sporten, Sveriges Television och för Göteborg, han var en riktig göteborgare.

Ta del av hela SVT:s direktsändning med anledning av Ingvar Oldsbergs bortgång här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.