Arkivbild. Foto: Julien De Rosa/AFP/TT

Uppgifter: Tre svenska män gripna av fransk polis

Uppdaterad
Publicerad

Tre svenska män har gripits i södra Frankrike, skriver Aftonbladet. En av dem ska ha kopplingar till ett kriminellt nätverk i Stockholm. De andra två uppges ha andra kopplingar till grov brottslighet.

Männen ska ha gripits med falska id-handlingar i södra Frankrike, men några fler detaljer om gripandet finns inte i nuläget. De misstänks enligt Aftonbladet för urkundsförfalskning.

Enligt tidningen är alla tre män i 20-årsåldern och tidigare dömda för både vålds- och narkotikabrott. En av männen tillhör, enligt uppgifterna, ett kriminellt nätverk i Stockholmsområdet. Han ska nyligen ha blivit villkorligt frigiven efter att ha suttit i fängelse för grovt narkotika- och vapenbrott.

UD: ”Undersöker uppgifterna”

Utrikesdepartementet skriver till SVT Nyheter att de i nuläget inte har något ärende om att tre svenska män ska vara gripna i Frankrike.

”UD och ambassaden i Paris undersöker uppgifterna, men det är för närvarande inget ärende för UD,” skriver de i ett mejlsvar.

De tillägger även att ”frihetsberövanden utomlands inte nödvändigtvis behöver bli ärenden för UD”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.