Högskoleprovet kommer att genomföras som planerat. Foto: TT, Janerik Henriksson

Vårens andra högskoleprov genomfört

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen hölls det andra av vårens två högskoleprov.

Trots restriktionerna kunde årets prov genomföras, men med uppdelade tillfällen, rekommendation om munskydd och möjligheten att avboka och få anmälningsavgiften återbetald. 

Närmare 30 000 personer hade anmält till lördagens högskoleprov som var det andra provtillfället under våren. Enligt Universitets- och högskolerådet, UHR, genomfördes det utan några större incidenter.

– Det är glädjande att högskoleprovet har kunnat genomföras i dag trots pågående pandemi, säger Peter Honeth, nationell samordnare för högskoleprovet i ett pressmeddelande.

När pandemin slog till i mars 2020 ställdes högskoleprovet in för första gången sedan det infördes 1977. Årets prov delades upp i två tillfällen, den 13 mars och den 8 maj, med 30 000 deltagare per tillfälle. Deltagarna har uppmanats att använda munskydd och inför provet har det vid symtom varit möjlighet att avboka och få anmälningsavgiften återbetald.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.