Pia Särnehed och Peter Sörensen. Foto: SVT

Beskedet till väljarna efter avhoppen: ”Det är ju inte styrelsen man väljer in”

Uppdaterad
Publicerad

Fem av sju i partiets styrelse har hoppat av – med bara månader till valet. Det nya partiet Karlstadpartiet Livskvalitet har minst sagt fått en tuff start. Men nu hoppas de kvarvarande politikerna att väljarna ska fokusera på partiets politik, och inte på osämjan i styrelsen.

– Jag tänker så här att det är ju inte styrelsen man väljer in, utan det är ju det politiska arbetet man lägger sin röst på. Jag tror inte att det här är avgörande, säger Pia Särnehed, vice ordförande i partiet.

Det var i februari som Karlstadpartiet Livskvalitet bildades. Det har sedan starten varit många meningar om hur styrelsearbetet ska skötas. Tidigare idag rapporterade SVT Nyheter Värmland om att Anders Holmberg, styrelseordföranden i partiet, hoppat av.

Men totalt är det fem styrelsemedlemmar som lämnat partiet.

Val 2018 – #dinröst

– Det har varit en delad syn på hur styrelseledarskapet ska skötas, säger Peter Sörensen, partiets talesman, och fortsätter:

– På sätt och vis är det bra att de hoppat av nu, då många vill dra åt olika håll. Vi får gå vidare nu och kalla in till ett extra möte.

”Jag ser fram emot valkampanjen”

Inom kort kommer partiet att kalla in till ett extra årsmöte.

Men hur tänker ni nu då inför stundande val?

– Det ska bli spännande, vi tror på vår sak och vi speglar det vi tycker i den lokala politiken. Det vi står för, säger Pia Särnehed.

– Jag ser fram emot valkampanjen, den blir väldigt spännande. Men det är kort tid inför valet, vi behöver hålla fokus på det politiska arbetet, säger Peter Sörensen.

Hur tror ni att väljarna tänker när det är så mycket avhopp?

– Jag tänker så här att det är ju inte styrelsen man väljer in, utan det är ju det politiska arbetet man lägger sin röst på. Jag tror inte att det här är avgörande, säger Pia Särnehed.

– Men det hade ju varit roligare om vi inte hade haft avhopp, säger Peter Sörensen.

Tar fram partiprogram

Med två och en halv månad kvar till valet är man ändå hoppfull:

– Vi tror att vi ska klara detta, säger Pia Särnehed.

På måndag kommer Karlstadpartiet att släppa de första delarna av sitt partiprogramsarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet