Vissa av artikelns länkar, bilder och klipp kan saknas.

Följ VM-rallyt i de värmländska skogarna här

Årets upplaga av Svenska rallyt är igång. SVT Nyheter bevakar inför, under och efter. Vad tycker du om årets rally? Välkommen att kommentera och dela med dig av dina bästa bilder.
SVT rapporterade · Svenska rallyt 2017

Välkommen till SVT Nyheter Värmlands bevakning av Svenska Rallyt 2017! I det här flödet samlar vi vår bevakning från de olika sträckorna runt om i Värmland och folkfesten runt omkring. Ni som tittare får också gärna lämna bilder och kommentarer i flödet.
09.00
Här samlas SVT Värmlands artiklar om årets VM-rally.

Svenska rallyt 2017

svt.seSvenska rallyt 2017
09.05

Så sänder SVT från rallyfesten - Sport | SVT.se

svt.seI morgon, den 9 februari drar årets rallyhöjdpunkt i Sverige igång. Det Svenska Rallyt inleds i de värmländska skogarna. ”Det kommer att bli det mest sevärda rallyt på många år” säger SVT Sports expert Jonas Kruse inför tävlingen som sänds i SVT.
09.44
Nu drar ju sportloven igång. Och det ska köras norrut. Nåt för göteborgarna som tar sig genom Värmland att tänka på med tanke på rallyt?
Absolut en bra uppmaning för alla som kör i norra delarna av Värmland nu under helgen! Det kommer säkerligen bli mycket trafik på vägarna, så ta det försiktigt!
09.46

Pontus Tidemand inför VM-Rallyt

svt.seVärmlands stora hemmahopp under VM-rallyt, Pontus Tidemand, ser fram emot stämningen under folkfesten i Torsby.
10.26
Dagens sanning!
Tv-sändningarna för VM-rallyt har efter alla år blivit bättre, men hade detta varit en Stockholmsföreteelse så hade i stort sett varenda sekund varit direktsänt. Utbudet i SVT är starkt kopplat till vad först å främst Stockholmarna vill ha. Vilket ang. sport tydligen prioriteringen ligger på bl.a. fotboll och längdskidor/alpint.

Ett exempel: Hur mycket bevakas inte kring Vasaloppet och allt runt det? Vätternrundan har genom åren haft ett större deltagande, men knappt inte existerat i public service!

Hockeykväll flyttades ur tv-tablån fanns sen endast på webben ett tag, för att därefter helt försvinna, men nu återkommit på SVT-play. Varför? Jo, för att Stockholmarna f.n. inte har det stora intresset för hockey.
10.27
@MikaelB: Ett meddelande från Tomas Skoglund, ansvarig utgivare, SVT Nyheter Värmland:
SVT sänder, som du skriver, riktigt mycket från VM-rallyt i år, både i traditionell TV och i SVT Play. Till det bevakar vi på SVT Nyheter Värmland naturligtvis rallyt också, via detta textflöde, via vår sajt och app och via inslag i våra sändningar i SVT1 och 2.
Jag håller inte riktigt med dig om att utbudet är kopplat till vad stockholmarna vill ha. Rallyt är ett bra exempel på det. Ett par hundra tusen människor ser rallyt på plats i Värmlandsskogarna, och jag som har varit med under ett antal rallyn kan garantera att det inte bara pratas stockholmska i skogen…
Även Vinterstudions sändningar tror jag mig veta lockar en stor publik över hela landet. Och att Vasaloppet skulle vara en speciell Stockholmsföreteelse köper jag heller inte riktigt.
Sedan är det som det är med sport. Mycket styrs av de rättigheter som vi lyckas förvärva, så har fallet varit med hockeyn.
Jag arbetar ju på SVT Nyheter Värmland, och mina kollegor på Sporten kan säkert ge bättre svar än jag kan. Men jag är stolt över det utbud som vi lokalt, tillsammans med Sporten, har från årets rally.
12.31
På plats vid shakedown!
På plats vid shakedown!
12.40

Shakedown på sparsamma däck

svt.seSvenska rallyt startade klockan 8:00 i morse. Många hade tagit sig ut i skogen för att se förarna testa bilarna på shakedown.
12.41
Rallyfantaster från Jönköping.
Rallyfantaster från Jönköping.
14.28

Tidemand: ”Har alla förutsättningar att vinna”

svt.seSVT:s egen expertkommentator, Jonas Kruse, har tippat det värmländska teamet med Pontus Tidemand och Jonas Andersson som vinnare av WRC2 i Svenska rallyt.
16.42

Här tar det stopp för SVT:s rallyteam

svt.seSvenska rallyt bjuder ofta på spänning och överraskningar. Ibland redan innan själva tävlingen startat, det fick SVT:s tv-team erfara på väg ut till en inspelning under torsdagen.
21.47

Latvala leder Svenska Rallyt - Sport | SVT.se

svt.se2017 års upplaga av Svenska Rallyt har inletts. Och det är finskt i topp efter den första sträckan. Jari-Matti Latvala vann den korta distanssträckan på Färjestads travbana i kväll.
06.57
God morgon, och välkomna till dag två i Svenska rallyt. Ungefär nu förbereder sig ekipagen på serviceplatsen i Torsby, och klockan 07.59 påbörjas specialsträcka 2, Röjden 1.
08.04
Så här sa Pontus Tidemand efter gårkvällens SSS1:

Tidemand: ”Gött att vara igång” - Sport | SVT.se

svt.seSvenskhoppet i Svenska Rallyt, Pontus Tidemand, var nöjd med sin inledande sträcka på Svenska Rallyt. Han slutade 13:e totalt och var delad tvåa i sin klass, WRC2.
08.05
Förare Gustafsson och kartläsare Schmidt på väg mot specialsträcka 2 Röjden.
Förare Gustafsson och kartläsare Schmidt på väg mot specialsträcka 2 Röjden.
08.05

Bästa möjliga start för arrangören - Sport | SVT.se

svt.seSvenska Rallyts vd Glenn Olsson är nöjd med inledningen av Svenska Rallyt. ”Det känns jättekul. Vi har fått fin respons från förare och teamen att sträckorna ser jättebra” säger Olsson till SVT Sport.
08.05
Ser ni flaggan i bakgrunden?
På norsk mark. Snart kommer första bilen.
Ser ni flaggan i bakgrunden? På norsk mark. Snart kommer första bilen.
09.41
Ogier blåser förbi på morgonens första sträcka, Röjden.
Klicka för att se Facebook-video
10.21

Nu kör historiska klassen specialsträcka 2

10.51
11.06

Neuville ny ledare i Svenska Rallyt - Sport | SVT.se

svt.seBelgaren Thierry Neuville har tagit över ledningen i Svenska Rallyt från finländaren Jari-Matti Latvala. Neuville har vunnit dagens inledande specialsträckor SS2 och SS3. Han är 4,6 sekunder före Latvala i totalställningen.
12.10

Latvala tillbaka i ledning - Sport | SVT.se

svt.seDet svänger i Svenska Rallyt. Nu är finländaren Jari-Matti Latvala tillbaka i totalledning. Han vann den fjärde specialsträckan, medan Thierry Neuville bara hade åttonde bästa tid - och därmed leder Latvala med 3,9 sekunder efter fyra sträckor.
13.51

Tidemand och Andersson leder WRC2

svt.seI WRC 2 har värmlänningarna och svenskhoppen Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson tagit ledningen, efter fyra körda sträckor.
13.52
”Det gick fortare i fjol

Rally på gränsen

svt.seI dag gick sträcka två, Röjden, i Svenska rallyt. Men på norska sidan av gränsen tyckte publiken att det kunde gått fortare.