• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Misstänkt vapenbrott i Karlskrona. Foto: TT/Temabild

15-åring hade okänt vapen – skickas på analys

Uppdaterad
Publicerad

Polisen granskar nu ett okänt vapen från en 15-årig pojke i Karlskrona. Vapnet skickas på analys, och det kommer att hållas förhör med 15-åringen.

Under torsdagskvällen omhändertog polisen en 15-årig pojke någonstans i Karlskrona, efter att allmänheten hade observerat honom. När polisen kom fram till platsen hade 15-åringen ett vapen på sig, men ska inte ha varit hotfull.

– Det är ett vapen som vi måste granska närmare och se om det är funktionsdugligt. Vi vet inte vad det är för typ av vapen, säger inre befäl Bo Olsson.

Vapnet kommer nu att skickas på analys för att säkerställa att det går under vapenlagen.

15-åringen är inte frihetsberövad.

– Han är släppt på grund av sin låga ålder, men det kommer att hållas förhör tillsammans med advokat, säger Magnus Fagerlund på polisen.

Polisen kan i nuläget inte se någon koppling till gängaktivitet eller andra incidenter med pistolliknande föremål, som har varit den senaste tiden i Karlskrona.

– Men vi har det med oss i periferin under utredningens gång, säger Magnus Fagerlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.