En 18-årig man åtalas för våldtäkt mot barn. Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

18-åring åtalas för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man åtalas för våldtäkt mot barn efter en händelse i juni förra året i Ronneby kommun, då mannen ska ha hotat en 14-årig flicka och fört in sina fingrar i hennes underliv.

Det var i juni förra året i Ronneby kommun, som en 18-årig man ska ha vidrört och fört upp sina fingrar i underlivet på en 14-årig flicka.

Enligt stämningsansökan är den sexuella handlingen jämförlig med samlag och han ska ha varit ”oaktsam beträffande omständigheten att målsägande var under 15 år”, skriver kammaråklagaren i åtalet.

Hotade via sms

Samma dag ska mannen ha hotat med att komma hem till flickan med vapen via sms. Enligt stämningsansökan ska hotet ha varit sådan karaktär att flickan ”kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin ochannans personliga säkerhet”.

Mannen åtalas vid Blekinge tingsrätt för våldtäkt mot barn alternativt sexuellt utnyttjande av barn, samt olaga hot.

Han åtalas också för ringa narkotikabrott, då 18-åringen ska ha använt flera olika preparat, bland annat cannabis, enligt analysresultat i samband med gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.