När Gastronomi Sverige nyligen utsåg landets bästa unga kvinnliga kock på en tävling i Stockholm, knep Linnea Sandgren från Sölvesborg förstaplatsen.
– När de sa mitt namn tappade jag hakan. Jag blev skakis och jätteglad, säger hon.
Efter att precis ha tagit studenten från Österänggymnasiet i Kristianstad sommarjobbar Linnea Sandgren nu i ett restaurangkök i Sölvesborg.
Priset: En resa till Frankrike
Hon har fortfarande svårt att smälta att det var hennes smörstekta rödstrimma som föll juryn bäst i smaken. Faktum är att fiskrätten tar henne ända till Frankrike.
Förstapriset innebär nämligen att hon får följa med till Lyon i september när Sverige, med kocken Sebastian Gibrand i spetsen, tävlar i världsfinalen i matlagningstävlingen Bocuse d'Or.
I videoklippet ovan berättar Linnea Sandgren mer.
Tv-kockar i ledningen
Arrangören bakom tävlingen Sveriges bästa unga kvinnliga kock är företaget Gastronomi Sverige.
Det ägs av kockar som tidigare har tävlat i Bocuse d'Or, matlagningstävlingen i Frankrike som Linnea Sandgren nu ska följa med på. Bland ägarna finns kockarna Melker Andersson, Mathias Dahlgren, Markus Aujalay och Tommy Myllymäki. Fler av dem är kända från matlagningsprogram på tv.
Gastronomi Sveriges mål är att utveckla svensk gastonomi och sprida kunskaper inom och utom Sverige.
Källa: gastronomisverige.se