En viss ökning av antalet coronafall har noterats i Blekinge. Foto: Johan Nilsson/TT

Liten ökning av antalet coronafall

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i torsdags har det rapporterats om 20 nya fall av covid-19. Något som är mer än vanligt, enligt smittskyddsenheten i Region Blekinge.

Sedan restriktionerna lättade under juli har det varit ungefär två till fyra fall av covid-19 om dagen i Blekinge, enligt Kirsti Linström, smittskyddssjuksköterska i Region Blekinge. Nu ser man dock en ökning.

– Det är för tidigt att säga orsak efter bara en mätning, men många har ju semester då är man kanske ute och reser och hittar på saker, säger Kirsti Lindström.

Fler har testats

De flesta har blivit smittade i Blekinge och är upp till 40 år gamla. Några få turister har också testats positivt. Man ser också en ökning i antal tester som utförts, något som tyder på att fler känner ett behov av att testa sig, enligt Kirsti Lindström.

– På måndag vet vi mer, om detta är ett engångssjok eller om ökningen kommer att hålla i sig, säger Kirsti Linström, smittskyddssjuksköterska i Region Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.