Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hunden Ponz som är en Welsh Corgi Cardigan var en av hundarna som visade sin fina sida för domarna. Hör fler utställare och dess hundar och om hur arrangören hanterade värmen i klippet ovan. Foto: Linda Krupke/SVT

Tusentals hundar gick på catwalk i Brunnsparken

Uppdaterad
Publicerad

Det blev trångt i Brunnsparken i Ronneby när 2000 hundar skulle göra upp om vem som är den lydigaste och stiligaste hunden i årets upplaga av Nordic dog show.

Likt flera andra har arrangörerna Blekinge Kennelklubb fått ställa in hundutställningen på grund av coronapandemin. Men när de i helgen var tillbaka så var hundarna och dess ägare åter i parken.

– Stämningen är kanon, trots att det är så varmt. Vi håller humöret på topp, säger arrangören Ove Johansson.

Under både lördagen och söndagen stod solen högt och temperaturen nådde nästan upp till 30 grader. De höga temperaturerna gjorde att arrangörerna påminde hundägarna en extra gång om att vara extra försiktiga.

– De är ju de enda som inte är här av fri vilja och då får inte hundarna fara illa.

Utställare från flera länder

Till hundutställningen i Brunnsparken kommer hundutställare från hela landet men även från utlandet. En av dem var danska Helle Færch med sin hund Kiki Dee.

– Det är första gången för oss i Sverige. Jag tycker det är väldigt trevligt att komma utomlands också, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.