Foto: SVT

2100 hundar i Brunnsparken

Publicerad

Skälla går bra – men man får inte bitas. Då blir man rapporterad till Kennelklubben.

I helgen har Blekinges största hundutställning hållits i Brunnsparken i Ronneby och lockat inte mindre än 2100 hundar av totalt 214 olika raser.

Bra träning

De flesta är mycket väluppfostrade, men om man inte sköter sig och har kontroll på sin hund kan man blir rapporterad till Svenska Kennelklubben som kan vidta åtgärder.

– Ja, det kan vara till exempel ett hundhundslagsmål eller om det går förbi någonting och ägaren inte håller i sin hund som kan leda till repressalier, men det är ytterst sällan. Vi har inte haft några incidenter alls i år. Det är en mycket bra träning att gå med sin hund på hundutställning, säger Ove Johansson, ordförande för Blekinge Kennelklubb.

”Måste ha korrekt kropp”

Hundutställningen i Brunnsparken är en så kallad nationell utställning, vilket betyder att hundutställare från hela landet kommer. Många av dem tycker att hundutställningen här i Ronneby är den absolut vackraste.

– Ja, det här är Sveriges vackraste utställningar, det är så otroligt fint här. Det är roligt att åka hit, säger Anna Knutsson, utställare från Kalmar.

Vad kännetecknar då en riktigt fin hund?

– Vilken svår fråga! De ska naturligtvis ha en korrekt kropp med bra vinklar. Sedan får de gärna ha ”det där”, lite charm eller glimten i ögat, säger Anna Knutsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.