Foto: SVT/Henrik Friberg

22-åringens advokat om livstidsdomen: ”Ska överklaga”

Uppdaterad
Publicerad

22-åringen fick beskedet om livstidsdomen via sin försvarsadvokat Karl Hamstedt.

Genast togs beslutet att överklaga domen till hovrätten.

– Vi vill få påföljdsfrågan prövad där, säger Hamstedt.

Karl Hamstedt hade förberett 22-åringen på att Blekinge tingsrätt skulle följa åklagare Anna Johanssons yrkande och döma till livstid.

– Han var ganska lugn när jag talade med honom. Vi har ju vetat förutsättningarna. Däremot känner han en besvikelse över att rätten inte tagit hänsyn till den psykiska störning hos honom som han menar är en förklaring till detta. Han har inte kunnat överblicka konsekvenserna av sitt handlande.

Styckmord i Karlskrona

Omgående efter att domen blivit offentlig beslutade sig Hamstedt och 22-åringen att ta fallet vidare till hovrätten.

– Vi vill åtminstone få påföljdsfrågan prövad eftersom jag argumenterat för ett tidsbestämt straff. Jag tycker exempelvis inte att planeringen varit alls så långtgående och detaljerad som åklagaren har velat göra gällande, säger Karl Hamstedt.

22-åringen döms till livstids fängelse för att kvällen den 25 juli förra året ha slagit ihjäl en anhörig med en större skiftnyckel. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet