Foto: Martin Hult

40 anmälningar om stöld på festivalområdet

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen har ett 40-tal anmälningar om stöld inrapporterats. Det handlar om inbrott på campingplatser, stölder ur tält, vagnar och fordon.

Festivalen är nu inne på sin fjärde och sista dag. Enligt polisens hemsida har de hittills tagit emot 40 anmälningar om stöld sedan festivalen startade.

Efter den senaste tidens terrorattacker runt om i Europa har polisen valt att höja beredskapen i form av beväpnade poliser både på och utanför festivalområdet. Trots det har det hänt ett par incidenter som gäller olaga hot, misshandel, brott mot knivlagen och skadegörelse på fordon.

– Det är tredje året jag jobbar på festivalen och det är den lugnaste hittills med tanke på att det är omkring 33.000 personer som rör sig på en och samma plats, säger Ewa-Gun Westford som är presstalesperson för polisen i region syd.

Ett tiotal anmälningar om narkotikabrott har upprättats och fyra personer har omhändertagits för alkohol och drograttfylleri.

– Men fram till midnatt var det lugnt gällande fylla, vi hade till och med platser kvar i vårt tillnyktringsrum som vi har på festilvalområdet, säger Ewa-Gun Westford

Polisen bedömer trafikläget som gott där endast en trafikolycka inträffat då ett fordon kolliderat med vilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.