46-årig man skuren till döds

Uppdaterad
Publicerad

KARLSKRONA | En 46-årig man avled efter ett knivbråk på Kungsmarksvägen i Karlskrona på lördagskvällen. En misstänkt gärningsman har gripits.

Det var vid 21-tiden på lördagskvällen som 46-åringen hamnade i bråk på Kungsmarksvägen i Karlskrona. Bråket urartade, mannen knivskars svårt och fördes med ambulans till Blekingesjukhuset där han senare avled.

Enligt Blekingepolisen finns flera vittnen till händelsen, och en 34-årig man är misstänkt för mord alternativt dråp. Han anhölls klockan 05.45 i morse i sin frånvaro och greps under söndagseftermiddagen i sitt hem utanför Emmaboda i Kalmar län. Han sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Både offret och den misstänkte gärningsmannen är kända av polisen sedan tidigare.

Det här är det andra mordet på kort tid i Blekinge där offret är medlem av ett gäng. I tisdags hittades en 49-årig man mördad på en skogsväg vid Bergamåla utanför Ronneby. Mannen var medlem av det kriminella mc-gänget Outlaws.

– Om de båda morden har något samband vet vi ännu inte, säger Lotta Hansson, informationschef vid Blekingepolisen. Men båda offren rörde sig i gängkretsar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.