Rånförsöket gjordes vid 20:30 på tisdagskvällen i Ronneby Brunnspark. Foto: Lisbeth Ekman

85-åringen efter rånet: ”Vaknade inatt av tankar”

Uppdaterad
Publicerad

Inatt har 85-åringen vaknat av rädda tankar efter rånet i Ronneby  på söndagsförmiddagen. En tonårspojke stal hans väska med pengar och körkort i och även om mannen inte tog skada när han knuffades omkull, är han skärrad av händelsen.

Det var vid Gymnastikpromenaden i Ronneby som den 85-årige mannen blev utsatt för en väskryckning. Det var en pojke som kom springade och på bara några sekunder hade han försvunnit med väskan – innehållande kontanter och mannens körkort.

– Jag fick en knuff och tappade balansen, så är det ju när man inte är beredd. Det kunde gått riktigt illa, säger 85-åringen.

På natten vaknade mannen och var skärrad av upplevelsen. Med tanke på att de hade hans personuppgifter från körkortet, var han rädd att de nu skulle söka upp honom i hemmet.

– Tänk så tar de sig in i bostaden och jag lever ju här helt ensam, säger han.

Anhållen misstänkt för rån

Polisen sökte efter den misstänkte gärningsmannen och vid lunchtid på söndagen meddelade man att en 17-årig pojke hade gripits misstänkt för väskryckningen.

Han sitter nu anhållen och ska genomgå förhör under måndagen. Åklagare Magnus Argus har blivit inkopplad i ärendet.

– Vi ska kolla igenom eventuella bevis, jag kan inte kommentera själva gärningen eller vad som har tillgripits, säger han.

Ännu har inte mannen fått tillbaka sin väska. Han har spärrat sitt körkort och måste nu fixa ett nytt.

– Från och med nu får jag ha en sådan bältesväska. Att de inte har något annat att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.