Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Hammartorp, affärsområdeschef för Energi Affärsverken, menar att en portfölj måste bedömas under en längre tidsperiod. Hör henne i klippet ovan. Foto: William Juhlin/SVT

Affärsverken godkänner inga förtida uppsägningar

Publicerad

Flera Aspöbor vill bryta sina avtal med Affärsverken efter den dyra vintern. Men det är inte aktuellt.

– Man sitter i ett avtal och det finns ett slutdatum, säger Anna Hammartorp, affärsområdeschef för Energi Affärsverken.

I klippet ovan kan du höra Anna Hammartorp förklara varför elpriserna blev så höga.

I somras förlängdes elavtalen för många Aspöbor med fyra år efter att ett nytt ramavtal, kallat Skärgårdsportföljen, tecknats mellan Affärsverken och föreningar på ön.

Men kritik har kommit sedan elpriserna i portföljen blivit dyrare än det rörliga elpriset eftersom vintern blev varmare än befarat och portföljen till stor del består av el som köps in på förhand.

– Jag tycker det är synd att man är missnöjd efter några månader. Detta är ett avtal som sträcker sig över en lång period och en portfölj handlar om en långsiktighet, säger Anna Hammartorp.

Lägre elpriser under våren

Anna Hammartorp poängterar också att kunderna med Skärgårdsportföljen snart kommer att se sina elpriser sjunka.

– Det är inte samma pris som vi har sett nu som gäller från 1 april och framåt. Det kommer bli betydligt lägre, säger hon.

I klippet nedan hör du ett par av de skärgårdsbor som är missnöjda med elavtalet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera Aspöbor är missnöjda med sina elavtal hos Affärsverken efter höga elpriser under vintern. Hör två av dem i klippet ovan. Foto: William Juhlin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.