Hör åklagare Anna Johansson berätta om sina tankar om domen i klippet ovan. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Åklagaren nöjd – trots tidsbestämda straffet

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Anna Johansson yrkade på livstids fängelse för de bägge åtalade i styckmordsrättegången. Tingsrätten valde att döma den ena mannen till livstid medan den andre fick 18 år. Trots det är Anna Johansson nöjd med dagens dom.

Anna Johansson har under hela rättegången varit tydlig med att hon anser att de båda åtalade männen ska dömas till livstidsfängelse för. Tingsrätten valde dock att gå på en annan linje och bara döma 22-åringen till livstidsfängelse, bägge männen dömdes för mord och brott mot griftefriden.

– Jag är nöjd så här långt. Jag argumenterade för fängelse på livstid för båda och rätten har gjort samma bedömning avseende den ena av de tilltalade, säger Anna Johansson.

Styckmord i Karlskrona

Hur hon kommer gå vidare med fallet har hon ännu inte bestämt sig för.

– Jag har inte bestämt mig för om jag kommer överklaga domen eller inte. Jag ska sätta mig in i domen nu ordentligt innan jag tar något beslut, säger hon.

Hör Anna Johansson berätta om sina tankar om domen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet