Krögarna ska ha tillverkat stora mängder narkotika i ett restaurangkök. Foto: SVT Design

Åklagaren yrkar på 15 års fängelse för Blekingekrögare

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren vill se 15 års fängelse för en av de två krögare från Blekinge som misstänks ha tillverkat amfetamin i ett restaurangkök i länet. Hans yngre kumpan riskerar 12 års fängelse.

I dag höll åklagaren sin slutplädering i rättegången mot de två Blekingekrögarna. Sveriges Radio P4 rapporterar att han yrkar på 15 års fängelse för huvudmannen från Blekinge.

– Det har varit en synnerligen allvarlig brottslighet som drivits affärsmässigt. Man har producerat narkotika och bevisningen är överväldigande, säger åklagare Tomas Forsberg till Sveriges Radio.

Knarkfabriken i Karlskrona

De båda Blekingemännen är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott efter att ha tillverkat drygt 150 kilo amfetamin i restaurangköket.

Rättegången som totalt är 19 dagar lång går nu mot sitt slut. Målet har varit uppmärksammat och det är en omfattande utredning där totalt 13 personer är misstänkta för brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I ett förråd i Stockholmsområdet misstänks det ha förekommit paketering och förvaring av narkotika och vapen. De två Blekingekrögarna var där vid flera tillfällen. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkfabriken i Karlskrona

Mer i ämnet