Affärsmannen misstänks för att ha lurat till sig nästan 51 miljoner kronor i olika affärsupplägg. Foto: TT

Affärsmannen kan ha tjänat 50 miljoner – på brott

Uppdaterad
Publicerad

Den bedrägerimisstänkte 29-åring som i dag häktades misstänks för 46 fall av grova bedrägerier fortsätter att hålla sig undan. Åklagarens sammanställning visar att han lurat till sig nästan 51 miljoner kronor i olika affärsupplägg.

I samband med dagens häktningsförhandling hade vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors också skickat in en framställan om så kallad kvarstad. Det innebär att myndigheterna nu vill frysa mannens tillgångar eftersom han antas ha kommit över dem via brottsliga gärningar.

Och vid lunchtid kom beskedet: 29-åringen häktas på sannolika skäl misstänkt för 46 fall av grova bedrägerier och tingsrätten fastställda samtliga beslag.  Åtal mot mannen ska vara väckt senast den 30 november.

Det som hittills framkommit i utredningen pekar på att 29-åringen tjänat närmare 51 miljoner kronor på de affärer som åklagaren valt att rubricera som grovt bedrägeri.

Dök inte upp i tingsrätten

Av handlingarna framgår att polisen redan beslagtagit 36, 5 miljoner kronor från 29-åringens olika konton. Man har dessutom tagit olika fastigheter i förvar – till ett värde av cirka åtta miljoner kronor. Därutöver har två bilar hämtats in, det uppskattade marknadsvärdet på fordonen uppskattas till drygt en miljon kronor.

Den 29-årige affärsmannen – som häktades i sin frånvaro – dök inte upp till dagens förhandling. Via sin advokat meddelade han dock att förnekar brott och att han motsätter sig kvarstadsyrkandet. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet