Bedragaren utgav sig för att vara polis och lyckades på så vis lura till sig kontokorten från det äldre paret. Foto: TT

Äldre par utsatta för bedrägeri – falsk polis stal kontokort

Uppdaterad
Publicerad

Ett äldre par utsattes i går kväll för en falsk polis, som lurade dem på kontokort och kod. Händelsen rubriceras som bedrägeri.

Under måndagskvällen utsattes ett äldre par i Olofström för ett bedrägeri. Via telefon hörde en person av sig och påstod att han var polis och att de behövde lämna över sina bankort och koder. Han hänvisade till olika paragrafer och polisutredningar och ska ha låtit väldigt överygande.

– Personen som påstår sig vara polis bearbetar den äldre kvinnan länge. Hon gör först motstånd, men tillslut ger hon med sig när han låter övertygande, säger Blekingepolisens inre befäl Thomas Boking.

Den falska polisen säger sedan att han ska skicka hem en kollega till det äldre paret i Olofström, som då ska hämta kort och kod. Det sker sedan sent på måndagskvällen.

Händelsen rubriceras som bedrägeri och polisen har i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.