Alkobommar, Göteborg. Foto: Adam Ihse / TT

Alkobommar på väg att införas i Verköhamnen

Uppdaterad
Publicerad

Automatisk nykterhetskontroll planeras att införas i Verköhamnen i Karlskrona i höst. Genom alkobommar får förare slumpvis blåsa för att bommen ska gå upp och om det visar positivt kontaktas polisen.

I måndags invigdes det första permanenta systemet med alkobommar i Sverige i Göteborgs hamn och snart är det dags för Verköhamnen i Karlskrona att införa automatisk nykterhetskontroll, skriver Sydöstran.

– Vi har fått en förfrågan om det från Trafikverket och tackat ja. Men i dagsläget har vi inte fått någon exakt utsatt tid mer än att det ska ske i höst, säger Carl Mårtensson, kommunikationschef på Stena Line till Sydöstran.

I Göteborgs hamn testas förare som åker in på området men i Verköhamnen kommer troligtvis förare som kommer med färja från Polen att kontrolleras innan de åker ut från hamnen.

Även i Karlshamns hamn har alkobommar diskuterats och där väntar hamnens vd på en uppdatering från Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.