Foto: SVT

Allmänheten får se förslaget på nya E22

Uppdaterad
Publicerad

Idag kan allmänheten för första gången se hur förslaget om nya E22 mellan Lösen och Jämjö ser ut när Trafikverket bjuder in till ett samråd.

Förslaget innebär att framkomligheten och trafiksäkerheten ökar och många boende längs sträckan får bullerskydd och minskade ljudnivåer, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Under tisdagens samråd kommer allmänheten och de som är direkt berörda av projektet att få möjlighet till enskilda samtal med de som arbetar med projektet.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare skrivit om många lantbrukare är missnöjda med att åkermark försvinner i ombyggnationen. I samband med samrådet väntas ett 50-tal bönder och 100-150 privatpersoner väntas protestera mot bygget genom att ställa upp sina traktorer på Jändelskolan i Jämjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.