Enligt uppgifter till SVT Nyheter tillhör de blodspår som säkrats i en båt, och på den misstänkta brottsplatsen, den försvunne mannen. Foto: Stina Sandström/SVT

Analyssvar visar: Blodspår tillhör försvunne mannen

Publicerad

Drygt två veckor har gått sedan mannen i 55-årsåldern försvann och sökandet fortsätter. Enligt uppgifter till SVT Nyheter har blodspår säkrats, bland annat i den båt som polisen beslagtagit och analyssvaret visar nu att blodet tillhör den försvunne mannen.

Mannen har varit försvunnen sedan två veckor tillbaka och två män i 20-årsåldern är häktade misstänka för människorov. Som SVT Nyheter tidigare berättat är en båt, som de två misstänkta köpt några veckor innan försvinnandet, ett hett spår i jakten på den försvunne mannen.

Blodspår ska ha säkrats både i båten och på den misstänkta brottsplatsen. Enligt uppgifter till SVT Nyheter visar analyssvaren, som nu är klara, att blodet tillhör den försvunne mannen.

Inga nya fynd

I slutet av veckan intensifierades sökandet av mannen då vattnet sydväst om Marinbasen undersöktes med dykare och drönare. Om sökandet resulterat i några fynd kopplat till den försvunne mannen vill varken polis eller åklagare kommentera.

– Det har inte hänt något nytt i ärendet. Jag har inga mer kommentarer, säger Anna Johansson, åklagare och förundersökningsledare.

Nya förhör med de misstänkta hölls även i slutet av veckan.

– Min klient har samma inställning som innan. Det har inte kommit fram något nytt som vi fått veta. Det är fortfarande rätt dåligt med information om vad som händer, säger Eric Widner, försvarsadvokat till en av de två misstänkta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet