Ändrar resepolicy för tjänsteresor i Ronneby kommun

Uppdaterad
Publicerad

Nu planerar både Ronneby kommun och Region Blekinge att ändra sina resepolicys för att öka tjänsteresorna med flyg. Ronneby Airport fortsätter att tappa passagerare, men nu hoppas kommunalråd Roger Fredriksson (M) att deras nya initiativ ska ändra på det.

Ändringen av resepolicyn ger kommunen och regionen möjligheten att välja exempelvis biobränsle när dess personal bokar flygresor, skriver Sydöstran.

Roger Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande, visste inte att det var möjligt att välja bränsle, det framkom under ett möte med Swedavia i höstas.

Extra för biobränsle

Genom att välja biobränsle när man bokar sin flygbiljett, kommer passageraren att betala 300 kronor extra per enkelbiljett för att planet ska tankas med biobränsle, för resa mellan Kallinge och Stockholm.

Ronneby kommun har nu gett sina tjänstemän i uppdrag att genomföra förändringen i resepolicyn. Ett beslut kan komma under året.

– Jag vet att Region Blekinge planerar för samma sak. Och flera andra kommuner borda följa efter, flygplatsen är viktig för hela Blekinge, säger Roger Fredriksson till Sydöstran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.