Andreas Kindeman var en av de 55 passagerare som fick evakueras när skärgårdsbåten M/F Wittus gick på grund – här berättar han om händelsen Foto: Privat/Linslusfoto

Andreas var på båten som gick på grund: ”Small till ordentligt”

Uppdaterad
Publicerad

En skärgårdsbåt gick på grund i Karlskrona på lördagen och 55 passagerare fick evakueras. Andreas Kindeland var en av dem som befann sig på båten när olyckan inträffade.

– Det small till ordentligt, säger han.

Andreas Kinderland från Nybro var under lördagen i Karlskrona med sin fru och tillsammans med några kompisar åkte de ut med skärgårdsbåten M/F Wittus.

– Vi hade varit ute på en tur och på hemvägen så bara small det till. Kaptenen kom ner och sa vi hade gått på grund, säger Andreas Kindeland.

55 passagerare fick evakueras till en annan skärgårdsbåt som tog dem in till fastlandet. Foto: Privat/Åke Thidell

Lugn evakuering

Både sjöräddning, räddningstjänst, ambulans och polis larmades till olyckan och passagerarna fick evakueras till en annan skärgårdsbåt som tog dem i land vid Yttre park.

– De informerade oss om vad som hänt och vad som skulle ske så ingen hann bli orolig. Allting gick lugnt och det tog bara någon halvtimme innan den andra båten kom och plockade upp oss, säger han.

Inga personer ska ha skadats i samband med händelsen. En anmälan om vårdslöshet i sjötrafik har upprättats.

I klippet ovan kan du höra Andreas Kindeland berätta mer om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.