Foto: SVT

Ångestpodden utsedd till ”Årets röst”

Uppdaterad
Publicerad

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Karlshamn som gör podcasten Ångestpodden vann under fredagkvällen priset Årets röst under Stora Inluencerpriset som ägde rum igår.

Ångestpodden har 300 000 lyssnare varje månad och i podden pratar Sofia Hallberg och Ida Höckerstrand ocm ångest och psykisk ohälsa bland unga.

 – Det känns så himla kul att inte bara bli nominerade , utan att också vinna. Vi vet att alla mår dåligt ibland och för oss är det viktigt att vara med och göra den skillnad vi kan för andra. Dessutom är detta vårt första pris som vi faktiskt vinner, säger Ida Höckerstrand i ett pressmeddelande.

Arbetet gör skillnad

Stora Influencerpriset ett branschpris som ges till någon eller några som leder branschen framåt och Ångestpodden vann kategorin ”Årets röst”.

– Det är verkligen skitroligt att känna att vårt arbete gör skillnad och uppskattas av så många. Vi brukar skämta om att vi är de ständiga tvåorna som får en massa nomineringar men aldrig vinner. Det var till och med en del av vår nya föreläsning. Men nu verkar vi få justera det lite, säger Sofie Hallberg.

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg har även haft ett eget program i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.