Foto: SVT/Martin Hult

Anrikt Karlskronakonditori i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Gylles konditori som har funnits i Karlskrona i drygt 150 år har försatts i konkurs. Det meddelade Blekinge tingsrätt på tisdagen.

Det är bolaget som själv har skickat in konkursansökan till Blekinge tingsrätt och på tisdagen försattes bolaget i konkurs. I ansökan står det att verksamheten under en längre har tid drabbats av en sjunkande försäljning och kan nu inte betala sin skulder i tid.

– Den lilla information jag har i nuläget indikerar på att det är gamla, sedan länge, ohanterade skatteskulder, säger Erik M Gabrielsson, konkursförvaltare.

Gylles konditori har funnits sedan 1862 och sysselsätter i dag ett tjugotal anställda. Under tisdagseftermiddagen kommer konkursförvaltaren ha ett möte med personalen för att diskutera vad som händer framöver.

– De kommer att få ut sin lön via den statliga lönegarantin vilket är bland de första åtgärderna vi gör. Sedan är en annan viktig sak att ta ställning till om konditoriet ska leva vidare eller inte, säger Erik M Gabrielsson.

Hur ser det ut i nuläget vad du vet?

– Mycket tyder på att det kommer fortsätta ha öppet. Formellt kan vi forsätta en månad till med lönegaranti men det beror på om och när vi hittar en ny köpare, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer