Just nu vårdas 32 personer på Blekingesjukhuset med bekräftad coronasmitta. Foto: Sverker Berggren och Centers for disease control and prevention, EPA/TT

Fler vårdas med coronasmitta i Blekinge – högsta antalet sedan februari

Uppdaterad
Publicerad

Just nu vårdas 32 personer med bekräftad coronasmitta på Blekingesjukhuset. Siffran är den högsta sedan i februari i år.

Smittspridningen av covid-19 fortsätter att öka, med en hög belastning på vården på flera håll i landet.

Enligt nya siffror från Region Blekinge vårdas just nu 32 personer på Blekingesjukhuset med bekräftad smitta av covid-19. Senast den siffran var i princip lika hög var den 17 februari, då 31 personer vårdades.

– Det är stor skillnad i situationen då och nu. De flesta som är inlagda nu är inte det på grund av covid-19, och de är betydligt mindre sjuka. Det är tack vara vaccinationerna, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare vid Region Blekinge.

Ingen av de inlagda patienterna behöver intensivvård.

Totalt har nu 202 personer avlidit med bekräftad coronasmitta i Blekinge sedan pandemins utbrott, varav fyra under den senaste veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.